fbpx
icon-phone

Tel: 068-002-085

Cazan – inima aparatului de cafea.

19 Septembrie 2019

Cazanul este partea principală a mașinii de cafea. Acesta este de obicei un rezervor de cupru sau de oțel în care apa este încălzită. Apa încălzită în cazan nu este folosită pentru a face cafea, ci este utilizată ca lichid de răcire, datorită căreia apa este încălzită pentru a face espresso undefined.

Cazanul mașinii de cafea este componenta sa cea mai importantă. Aceasta este partea în care are loc procesul de bază pentru prepararea cafelei și, prin urmare, este important să mențineți cazanul în stare bună. La prima vedere, centrala pare să fie foarte puternică și rezistentă, deoarece este fabricată din metal. Da, metalul este durabil, dar nu fără o întreținere corespunzătoare. Acest lucru se datorează faptului că metalele sunt predispuse la o reacție chimică cu diverse substanțe de mediu, cum ar fi sărurile conținute în apă, oxigen și clor. Acest proces se numește coroziune. Producătorii au găsit câteva modalități de a încetini coroziunea metalelor din care sunt fabricate cazanele. De asemenea, au prezentat consumatorilor o serie de opțiuni. Metalul pe care cazanul mașinii de cafea este realizat din oțel inoxidabil, aluminiu și cupru / alamă.

– Aluminiul este protejat împotriva coroziunii prin creșterea conținutului de oxid de aluminiu (aluminiu + oxigen). În condiții ideale, oxidul protejează aluminiul pentru o lungă perioadă de timp, dar este necesar doar un catalizator pentru a accelera procesul de distrugere a stratului de alumină și de a provoca coroziunea. O cantitate mică de clor din apă poate duce la distrugere în timp, formând mici găuri. Utilizarea filtrelor poate ajuta, dar acest lucru nu este garantat. A apărut o declarație controversată potrivit căreia aluminiul poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății persoanelor cu insuficiență renală. Insuficiența renală nu permite corpului uman să se curețe de o cantitate mică de aluminiu, care intră în corp cu apă. Nu vă faceți griji pentru nimic dacă rinichii sunt normali și, dacă nu, merită riscul? Prin urmare, cazanele din aluminiu pot intra într-o categorie de preț mai mică decât mașinile de cafea cu cazane din alte metale.

– Cazanele din oțel inoxidabil rezistă foarte bine la coroziune, dar oțelul poate ține și permite bacteriilor să se înmulțească pe suprafața sa mult timp. Acest lucru nu poate părea argumente semnificative pentru unii, dar standardele de igienă sunt un factor important pentru cei implicați în industria alimentară. Salubritatea afectează toată lumea! Cercetările din ultimii zece ani au determinat producătorii să regândească utilizarea pe scară largă a oțelului în medicină și gătit. Studiile au arătat că oțelul are un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor, iar arama, un aliaj de cupru și zinc, inhibă creșterea bacteriilor și le distruge.

– Cuprul a fost folosit ca antiseptic sub formă de fragmente sau boabe mici cu mii de ani în urmă de către romani, egipteni și azteci. Abia în ultimii zece ani, umanitatea a început să redescopere proprietățile antiseptice ale cuprului și aliajelor de cupru, cum ar fi arama. Pe lângă proprietățile antiseptice, alama este mult mai rezistentă la coroziune decât alte metale. Cuprul reacționează cu oxigenul formând carbonatul de cupru, care îl protejează împotriva coroziunii ulterioare.

Curățarea cazanului mașinii de cafea

Cazanul, care este responsabil pentru încălzirea apei, servește ca o acumulare a cantității, care nu numai că strică gustul băuturii învioratoare, dar servește și ca principală cauză a defecțiunilor mașinii de cafea. Datorită unui cazan înfundat, mașina nu va reuși și va începe să furnizeze apă insuficient încălzită (cafea rece) după câteva luni.

Când trebuie să curăț cazanul mașinii de cafea?

Aproape toate aparatele de cafea sunt echipate cu un sistem de control care ține evidența numărului de cicluri de preparare a ceașii de cafea. După ce ați ajuns la un anumit număr, puteți vedea pe ecran sau pe panoul de control un mesaj sau pictogramă care precizează că este timpul să ștergeți dispozitivul de la scară.

Pentru a îndepărta cântarul din pereții interiori al cazanului și a curăța încălzitorul, este recomandat să utilizați o soluție cu componente speciale și acid citric. După ce selectați agentul de curățare pe baza caracteristicilor tehnice ale mașinii de cafea, adăugați-l în proporția strict specificată cu rezervorul de apă (soluția trebuie să fie de 1 l sau mai puțin) și completați-l cu cazanul mașinii de cafea. Apoi, deschideți robinetul cu apă clocotită, după care trebuie scurs în orice recipient 100 – 150 ml apă.

Pentru a preveni apariția scării în cazan, faceți o regulă să curățați în mod regulat balsamul de apă care vine cu aparatul de cafea.