fbpx
icon-phone

Tel: 068-002-085

În ce cazuri este mai bine să cumpărați distribuitori folosite?

7 August 2019

Opinia că utilajele automate folosite (folosite) este ceva murdar, pătat și dărăpănat nu corespunde realității. Organizațiile care vând și închiriază echipamente folosite efectuează o pregătire completă înainte de vânzare. Mașinile sunt spălate, reparate, vopsite și decorate. Rezultatul este o mașină automată care nu arată diferit de cea nouă, dar costă cu 40-60% mai ieftin.

În acest caz, apare o întrebare logică, de ce plătim excesiv pentru echipamentele noi, dacă nu există nicio diferență? De fapt, există argumente semnificative atât în ​​favoarea noilor distribuitoare automate, cât și în favoarea celor folosite. Oferim mai multe detalii despre cazurile în care este mai bine să cumpărați echipament folosit.


1. Buget limitat
În activitatea de vânzări, profiturile depind direct de numărul de mașini, cu cât sunt mai multe, cu atât este mai mare venitul. Întrucât prețul automatelor uzate este pe jumătate mai mic, în loc de 2 dispozitive noi puteți cumpăra 3 de ocazie, fiecare din care va câștiga bani ca unul nou. Nu uitați că, pe lângă mașina în sine, va trebui să suportați costurile de cumpărare a ingredientelor, achitând munca personalului de întreținere. Cumpărând utilaje second-hand, aveți 40-60% din fondurile pe care le puteți cheltui pentru achiziționarea de echipamente și consumabile suplimentare. De asemenea, în condiții egale, mașinile folosite își plătesc rapid singure.
Este greu de negat faptul că echipamentele uzate se defectează adesea. Cu toate acestea, așa cum arată practica, în 90% din cazurile de eșec se referă la „consumabile”, care sunt ieftine și ușor de remediat.


2. Proiect-pilot sau afacere de vânzare
Automatele automate aparțin echipamentelor cu lichiditate redusă, adică prețul echipamentelor scade mai repede decât se produce resursa sa. Cu condiția ca utilajele să fie utilizate pentru o perioadă scurtă de timp, resursele lor au scăzut cu nu mai mult de 10%, prețul va scădea în continuare cu 40% sau mai mult.
Astfel, dacă testezi doar o afacere, nu ești sigur că vei fi angajat în ea sau vei dezvolta o rețea pentru vânzarea ulterioară, este mai bine să cumperi mașini de cafea ieftin decât să cumperi altele noi. Puteți vinde mașini folosite la același preț, iar la vânzarea de noi veți pierde 30-50% din costul inițial.


3. Puncte cu cruce joasă
Punctele cu trafic redus aduc venituri reduse. Dar acesta nu este un motiv pentru a le abandona. Dacă instalați un dispozitiv folosit ieftin și formați o rețea de astfel de puncte, în total puteți primi nu mai puțin de la un loc extrem de profitabil. Rata de rentabilitate va fi mai mică, dar profitul va fi. Și acesta este un argument în favoarea punctelor cu trafic redus.

4. Zona cu risc ridicat
Instalarea unui dispozitiv folosit este justificată în zone cu risc crescut de vandalism. Este vorba despre piețe, stații de cale ferată, spălătorii auto, benzinării, străzi și orice spațiu deschis unde nu sunt instalate camere video. În orice moment, dispozitivele pot fi deteriorate de huligani. După ce ai plătit jumătate din mașină, pierderile nu vor fi atât de sesizabile.

5. Captarea punctelor la cald
A obține un loc într-un punct cu trafic mare este un mare noroc. Dacă un astfel de loc este vacant, trebuie să răspundeți instantaneu. În timp ce căutați un dispozitiv nou care este ideal, locul sau clientela s-ar putea pierde. În acest caz, este mai bine să instalați orice mașină folosită, apoi să căutați căutările. În astfel de scopuri, este mai bine să aveți un dispozitiv universal ieftin și să îl instalați în timp ce căutați ceva adecvat funcțional și stilistic. Același dispozitiv va face față perfect rolului de tester.